Gearchiveerd kennisitem
Download artikel Private Cloud met Microsoft System Center en Hyper-V Download

Private Cloud met Microsoft System Center en Hyper-V

In 4 stappen naar een Private Cloud

In 4 stappen naar een Private Cloud

Een private cloud heeft alle kenmerken van een public cloud. Beiden worden gevormd door de virtuele infrastructuur en de aansturing hiervan. Deze virtuele infrastructuur moet dynamisch zijn in al haar facetten en kunnen opereren zonder al te veel tussenkomst van beheerders. Microsoft Hyper-V en System Center oplossingen helpen een goede basis te leggen voor een private cloud.

Voordelen
PQR biedt op dit gebied een 'in the box' service, welke verschillende voordelen kent:

  • Een infrastructuur die ondersteunend is aan de business doordat aanvragen (IT changes/ requests) doeltreffend en met minimale inspanning uitgevoerd kunnen worden of zelfs geautomatiseerd uitgevoerd worden;
  • Mogelijkheden tot het aanbieden van een Self Service portal waarin gebruikers zelf hun virtuele machine kunnen samenstellen en uitrollen onder de geldende beperkingen;
  • Snelle en eenvoudige uitrol van virtuele servers op basis van templates;
  • Virtuele machines die hoog beschikbaar (failover clustering en live migration) zijn waardoor downtime geminimaliseerd wordt en onderhoud gepleegd kan worden wanneer u maar wilt;
  • Op een eenvoudige manier een backup of restore maken van een complete virtuele machine;
  • Efficiënt resourcegebruik door o.a. Dynamic Memory en Performance Resource Optimization;
  • Bare-metal deployment van Hyper-V hosts;
  • Fabric (Storage, Netwerk) management vanuit SCVMM;
  • Energiebesparing door inzet van minder hosts en uitschakeling van hosts in rustige tijden;
  • Gedetailleerde rapporten m.b.t. de status en informatie van uw infrastructuur.

Download factsheet
Download de factsheet voor de waardepropositie van PQR. Lees meer over de ‘in the box’ service, de ideale basis voor organisaties die willen migreren naar virtuele infrastructuur op basis van Microsoft Hyper-V en System Center.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. AboutTheCloud brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingPrivate Cloud bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Cloud Computing :  Public cloud maakt de business succesvol

Startups hebben een grote voorsprong op gevestigde, grote bedrijven. Nieuwe, kleine organisaties hebben al minder overhead en kortere lijnen, maar zij hebben ook geen last van traditionele ICT als een datacenter, naast een veelvoud aan (oude) applicaties. Door ook over te stappen naar de public cloud is uw organisatie weer up-to-date. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees verder...

Cloud Computing :  Wat is de Hybrid Cloud?

De cloud is al langere tijd de standaard. Bedrijven vragen zich niet langer af of ze naar de cloud moeten migreren, maar vooral wanneer ze dit zullen doen. De vraag die hier meestal op volgt, heeft te maken met de locatie van de cloud. Dit leidt tot veel discussies over hybrid cloud-omgevingen. Maar wat is eigenlijk een hybrid cloud?

Lees verder...

Private Cloud :  Cloudmigratie: kansen en uitdagingen

De cloud lijkt het beloofde land waar beheerlast minimaal is, kosten dalen en supersnel diensten worden uitgerold. De beloftes worden pas echt ingelost als bedrijven over de juiste kennis en kunde beschikken om daadwerkelijk de voordelen te behalen uit de migratie. Welke cloud-oplossing voor uw bedrijf het meest rendabel is en welke vaardigheden erbij horen, leest u in de whitepaper.

Lees verder...

Private Cloud :  Cloud-technologieën als basis voor ontwikkeling en innovatie

Technologische ontwikkelingen veranderen de manier waarop wordt gewerkt, gecommuniceerd en ondernomen. Om als bedrijf mee te gaan in deze trend moet de IT-afdeling veranderen naar een nieuwe rol met tijd voor ontwikkeling en innovatie. Dit kan aan de hand van cloud-technologieën. In deze whitepaper vindt u een cloud-overzicht, een stappenplan naar de cloud en worden cloud-drijfveren en –uitdagingen besproken.

Lees verder...

Ook interessant voor u!